”De sidste to måneder har været helt bananas” – Victor bruger al sin tid på Ungdomsrevyen
Efter utallige timer i øvelokalerne er ventetiden snart ovre. Fredag aften står femten unge mennesker klar til at fremføre deres show for en udsolgt sal i Teaterhuset i Esbjerg.

Af: Laura Dokkedal Jensen
Kostumerne finjusteres, popcornmaskinen gøres klar, og drikkevarerne stilles på køl. Nu er der ikke længe til premieren på Esbjerg Børne- og Ungdomsteaters Ungdomsrevy.
Victor Holmgaard Bjerrum på tyve år er instruktør på Ungdomsrevyen, og han har brugt de sidste mange uger på at gøre alt klar til premieren fredag d. 7. oktober.
”Vi laver alting selv. Vi komponerer og spiller musikken, vi skriver alle sketches, vi styrer lyd og lys, og vi står for alt PR og kommunikation.”
Teateret er et amatørteater, og de medvirkende får ikke løn for at være med. Victor Holmgaard Bjerrum har tilmed taget to ugers fri fra sit arbejde, så han kan følge projektet i hus.
En højaktuel revy
Revyen kommer til at tage udgangspunkt i højaktuelle emner, som unge mennesker kan forholde sig til.
Gennem musik og skuespil får den ældre generation en opsang for deres had til de højtspillende SoundBokse, staten får en anmærkning for deres manglende opmærksomhed i psykiatrien, og der kommenteres på de unges FOMO.

Victor Holmgaard Bjerrum understreger, at de løbende opdaterer deres indslag og sørger for at formidle sig ud fra et ungdommeligt perspektiv.
”Der sker hele tiden ting i verden, så hvis der sker noget nyt, så skal det selvfølgelig med.”
Så sent som dagen før premieren har Victor Holmgaard Bjerrum ændret på revyens indslag. Han peger på denne aktualitet som en af grundene til, at de sælger billetter og får folk i teateret.
De unge vil gerne i teateret
Victor Holmgaard Bjerrum mener, at teateret får folk til at være nærværende.
”Der kan ske ting i øjeblikket, som publikummet griber. Det skaber et særligt sammenspil mellem publikum og os som skuespillere, ” siger han.
Stig Jarl, der er Teaterforsker ved Københavns Universitet, mener også, at teaterstykker er med til at skabe et særligt sammenspil mellem publikum og skuespillere.
Ifølge Stig Jarl er der stor teaterinteresse blandt unge, fordi de føler sig medansvarlige og fordi der er en vis grad af tilfældigheder på scenen, som ikke ville ske i en færdigredigeret spillefilm.
Dertil understreger Stig Jarl, at muligheden for at performe og skabe noget selv også tiltrækker mange unge i teaterbranchen.
Stig Jarl pointerer som det sidste, at teater giver unge muligheden for at lære noget om dem selv på en helt anden måde, end hvad de normalt gør via sociale medier, og at dette i sidste ende efterlader tilskuerne med et mere nuanceret verdensbillede, end hvad de kom med.