Kulturel smeltedigel fremmer integrationen

På onsdag afholder Mentornetværk Esbjerg/Varde et arrangement, hvor Dansk Flygtningehjælp holder et oplæg om ligestilling i Danmark. Man vil med begivenheden gerne skabe debat og refleksion om ligestilling.

Foto: Unsplash

Af Noah Mørch Rysager

”Når man kommer til et fremmed land, vil man gerne vide noget om familielivet i Danmark og om kulturen og værdierne,” siger Lisette Tækker, der er koordinator i Mentornetværk Esbjerg/Varde.

Mentornetværk Esbjerg/Varde hjælper nydanskere på flere forskellige måder. Mange opsøger organisationen for at lære det danske sprog, men organisationen har dog også andre formål.

”Det gør en rigtig stor forskel.”

En del af indbyggerne i Esbjerg Kommune med anden etnisk baggrund kommer med et andet menneskesyn og livssyn, end det man har i Danmark, hvilket slet ikke er forkert, understreger Lisette Tækker.

Man har derfor valgt at afholde arrangementet, der har fokus på ligestilling i Danmark. Der er en stor vilje til at lære om disse ting, og derfor har arrangementet til formål at skabe debat og refleksion om ligestilling og forholdet mellem forældre og deres børn.

”Hvis man skaber denne her forståelse for samfundet hos forældrene, så kan de komme til at deltage mere aktivt, og så kommer integrationen,” siger Lisette Tækker.

I 2019 havde ca. 11 procent af Esbjerg Kommunes indbyggere anden etnisk baggrund, oplyser tal fra Danmarks Statistik.

Dansk Flygtningehjælp kommer på dagen og holder et oplæg om netop ligestilling. Antallet af deltagere varierer meget. Det har tidligere været alt mellem 5 og 100.

Mentornetværk Esbjerg/Varde hjælper også nydanskere ved at matche mentorer og mentee’s, så de kan lære om det danske sprog og kultur. Denne ordning er så populær, at der er ventelister på både mentor og mentee siden, da et godt match er nødvendigt.

For øjeblikket har de 95 matches af en nydansker og en dansker, der mødes et par gange i løbet af måneden, hvor de for eksempel snakker om ligestilling.