Caféer og restauranter i Esbjerg skruer ned for strømforbruget, for at komme igennem krisen
De stigende energipriser presser restaurationsbranchen til at spare på strømmen. Det gør de blandt andet ved at slukke for køleskabe, ovne og aircondition.

Af Sara Oline Martini Jørgensen
Når gæsterne i Esbjerg tager ud for at få et måltid mad eller en kop kaffe, bliver det ikke længere muligt at sidde i varmen fra en varmelampe. Sodavanden kommer ikke til at være helt så kold som den plejer, og du skal vente et par minutter længere på at få din mad.
Energikrisen og inflationen raser i Danmark, og det har fået landets restaurationer, til at finde måder at spare på strømmen på.
Hos restaurant Posthuset i Esbjerg har man taget flere tiltag i kampen mod de høje priser, der træder i kraft efter efterårsferien. De ovne, der normalt står på standby, vil fremover først blive tændt når de første gæster ankommer. Det kan betyde, at man i hverdagene kan komme til at skulle vente en smule længere på maden. Derudover vil køleskabene med drikkevarer blive skruet op fra tre til fem grader, og temperaturen i restauranten en smule ned.
Restauranten har også været nødsaget til at lukke søndag og mandag, da det, som daglig leder Rasmus Lund Knudsen, siger:
”Er blevet for dyrt at holde åbent”.
I andre byer har der været snak om at lukke helt ned i flere måneder,men det er Posthuset, der har over 100 ansatte, ikke gearet til.
”Vi kan risikere at skulle starte helt forfra, hvis vi i tilfælde af nedlukning mister vores medarbejdere,” fortæller Rasmus Lund Knudsen.
Andre steder i Esbjerg følger samme spor. Hos Guldægget har man slukket for en ismaskine, et kølerum og aircondition, mens lysets også er blevet dæmpet. Også hos Gelato di Natura har man slukket for kælder og fryser i kælderen. Det har man været nødt til for at spare penge i en tid, hvor økonomien er under pres.